ArchívumHírek

Az Emlékpontról a Felvidéken

A szlovákiai komáromi Selye János Egyetem vendégelőadója volt november utolsó hetében Miklós Péter, aki az Emlékpont tevékenységét is bemutatta a felvidéki felsőoktatási intézmény hallgatóinak.

A szlovákiai komáromi Selye János Egyetem (Univerzita Jana Selyeho, Komarno) vendégelőadója volt november utolsó hetében Miklós Péter címzetes főiskolai tanár, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetője.

A történész a közép-európai németek kitelepítése és a csehszlovák magyar lakosságcsere dél-alföldi története mellett előadást tartott az államszocializmus kori Hódmezővásárhely és Magyarország világát bemutató Emlékpontról is a felvidéki felsőoktatási intézmény történelem mester szakos hallgatóinak.

Miklós Péter találkozott a Selye János Egyetem Tanárképző Karának dékánhelyetteseivel, Nagy Melindával és Vajda Barnabással, valamint egyeztetett Szőköl Istvánnal, a Komáromi Módszertani Pedagógiai Központ igazgatójával. Az Emlékpont vezetője a felvidéki szakemberekkel a szakmai és tudományos együttműködés lehetőségeit vizsgálta.