Hírek

Május 4-én nyitnak a vásárhelyi muzeális intézmények

Közel félévnyi kényszerű szünet után ismét megnyílik – egyelőre a védettségi igazolvánnyal rendelőzők és a 18 alattiak előtt az Emlékpont és a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely.

Május 4-én, kedden 10 órától ismét látogatható lesz a 20. század magyar tragédiájára, a vészkorszak áldozataira emlékező, a Zsinagóga mögött található holokauszt kiállítóhely, míg az Emlékpont az 1945 utáni kommunista berendezkedés évtizedeit mutatja be látványos, olykor ironikus és groteszk megoldásokkal az érdeklődőknek. A közgyűjtemény egy, a rendszerváltozás helyi eseményeit felvillantó időszaki kiállítással is készül, amely az elkövetkező hónapokban nyílik meg a Galéria kiállítóteremben.

Az Emlékpont hétfő kivételével minden nap 10 és 17 óra között, míg a Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely szombati zárva tartás mellett délelőttönként 9 és 1 óra között várja a látogatókat, akik védettségi igazolványuk felmutatásával válthatnak belépőjegyet. A vonatkozó kormányrendelet előírásai alapján kiskorúak korlátozás nélkül térhetnek be a múzeumokba, de fontos, hogy kísérőjüknek igazolnia szükséges a koronavírus elleni oltottságot vagy védettséget. Bár a rendelkezések szerint nem kötelező a maszkhasználat, a múzeum vezetősége arra kéri a látogatókat, hogy a vendégek is viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.