ArchívumHírek

A Mindenki Akadémiája előadója volt az Emlékpont vezetője

Miklós Péter történész, címzetes főiskolai tanár, a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetője tartott előadást a Magyar Televízió M5 csatornáján futó Mindenki Akadémiája című ismeretterjesztő sorozatban. Az előadáshoz kapcsolódó, Miklós Péterről és tudományos munkásságáról szóló portréfilm forgatásának egyik helyszíne az Emlékpont volt.

A Magyar Televízió M5 csatornáján futó Mindenki Akadémiája című ismeretterjesztő sorozatban a nézők minden nap egy újabb előadást tekinthetnek meg a természettudomány, az élettudományok, vagy a humán tudományok magyar szakértőitől.

A műsor május 18-i adásában Miklós Péter történész, címzetes főiskolai tanár, az Emlékpont intézményvezetője tartott előadást a hetven évvel ezelőtt megkötött, „második Trianonnak” is nevezett párizsi békéről Illúziók és realitások. A párizsi békeszerződés előzményei és következményei címmel.

Az előadáshoz kapcsolódó, Miklós Péterről és tudományos munkásságáról szóló portréfilm forgatásának egyik helyszíne a hódmezővásárhelyi Emlékpont volt.