ArchívumHírek

Ötvenhat arcai

Kiss Adél festőművész, Oláh Katalin Kinga szobrászművész és Oláh Mátyás László szobrászművész 23 ’56-os című tárlatát Miklós Péter történész nyitotta meg a makói József Attila Múzeumban.

Pénteken nyílt meg a makói József Attila Múzeumban Kiss Adél festőművész, Oláh Katalin Kinga szobrászművész és Oláh Mátyás László szobrászművész 23 ’56-os című közös tárlata. Az alkotók az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc ismert és kevéssé ismert szereplőinek portréját alkották meg különböző technikával és eltérő művészi látásmóddal.

A kiállítást Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetője nyitotta meg. – A tárlaton látható alkotások készítői nehéz és szép feladatra vállalkoztak, amikor egy-egy arcba sűrítették az ötvenhatos forradalom legfontosabb üzenetét: a szabadság szeretetét és az emberi méltóság tiszteletét – fogalmazta meg a történész, aki megnyitó beszédében elmondta, hogy a művészet kifejezésmódja a maga eredetiségével és egyediségével számos új árnyalattal gazdagíthatja az ötvenhatról alkotott képünket, s hogy erre a jelenségre szép példa ez a tárlat is.

(Fotók: József Attila Múzeum, Makó)