ArchívumHírek

Mórahalmon mondott ünnepi beszédet Miklós Péter

Hősiesség a forradalomban

Mórahalom város önkormányzata az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezést, amelynek ünnepi szónoka Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója volt.

Mórahalom város önkormányzata az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezést az Aranyszöm Rendezvényházban, amelyen Miklós Péter történész, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetője, a Tornyai János Múzeum igazgatója, a Csongrád Megyei Közgyűlés kereszténydemokrata tagja mondott ünnepi beszédet.

– A magyarságot ezerszáz éves történelme során a hősiesség jellemezte, s ez igaz 1956 dicsőséges napjaira is – fogalmazott a múzeumigazgató, aki kifejtette, hogy az ötvenhatos forradalom hősiessége Mórahalmon is megjelent hatvankét évvel ezelőtt, hiszen az 1956. október 26-i tüntetésnek – és a tüntetők elleni sortűznek – két halálos áldozata is volt a településen: Kántor Imre és Négyökrű József.

Az ünnepséget – amelynek házigazdája Csányi László alpolgármester volt, közreműködői pedig a Szegedi Nemzeti Színház művészei mellett a mórahalmi Szent István Általános Iskola hatodikosai voltak – koszorúzás és szentmise zárta.