Hírek

Április 1-jén (újra)nyit az Emlékpont

Öt hónapos zárva tartást követően, április elsején ismét megnyitja kapuit a hódmezővásárhelyi Emlékpont. A (fél)múlt vásárhelyi történelmét és hétköznapjainak tárgykultúráját bemutató muzeális intézmény módosított nyitva-tartással, csütörtöktől szombatig 9 és 16 óra között várja a látogatókat.

Az energiaválság hatására döntött 2022 őszén Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése arról, hogy a téli, fűtési időszakra bezár a látogatók előtt az Emlékpont, valamint a Zsinagóga és Magyar Tragédia 1944 Kiállítóhely. Utóbbi az áprilisi újranyitással változatlan módon, szombat kivételével minden nap 9 és 13 óra között várja az érdeklőket a Dél-Alföld egyik legszebb izraelita templomába, illetve a vészkorszak áldozataira emlékező kiállításon.

A kommunista diktatúra és az államszocializmus időszakát feldolgozó Emlékpont nyitva-tartása április 1-től megváltozik: vasárnaptól szerdáig zárva tart, a nyitva-tartás órái csütörtök és szombat között napjában délelőtt kilenc és délután négy között lesznek.

A húsvéti ünnepre való tekintettel az Emlékpont április 7. és 10. között zárva tart.