Hírek

Öt sikeres pályázatot nyert el a Tornyai-múzeum

A járványhelyzet alatti kényszerű zárva tartás alatt is eredményes előkészítő munka zajlott a hódmezővásárhelyi muzeális intézményekben. A Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ virtuális kiállításra, könyvkiadásra és műtárgyvásárlásra is nyújtott be pályázatot a Nemzeti Kulturális Alaphoz (NKA). Miklós Péter múzeumigazgató elmondta: a nemrégiben közzétett döntési listán a múzeum öt sikeres pályázata is szerepel, összesen 2.850.000,- Ft támogatási összeggel.

A Közgyűjtemények Kollégiuma három projektet is támogat, köztük a Tornyai János Múzeumban készülő, Építés alatt címűrégészeti kiállítás virtuális formában való megvalósítását, amelynek nyomán a tárlat anyaga a világhálón is elérhető lesz. Pályázati támogatással gazdagodik a múzeum fotótára és helytörténeti gyűjteménye vásárhelyi fotográfusok, Lőkös Sándor, Bodrogi Imre és Lusztig Imre hagyatékával, valamint a Tornyai János Múzeum Évkönyve a 2020. évi második kötete megjelentetésére is hozzájárulást nyert az intézmény.

További két kiadvány, a Régészeti kutatások Hódmezővásárhely-Kingécen, valamint a Politikai perek a szegedi népbíróságon 1945 és 1950 között című tanulmánykötet kiadását is támogatja az NKA, utóbbi az Emlékpont Könyvek sorozat következő darabja lesz.