ArchívumHírek

Százhúsz vásárhelyi diák versenyzett az Emlékpontban

Hódmezővásárhely hét általános iskolájának közel százhúsz felső tagozatos diákja indult a Klauzál Gábor Általános Iskola és az Emlékpont által meghirdetett történelemverseny idei fordulóján.

Miklós Anikó, a Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatója a résztvevő diákokat és az őket kísérő pedagógusokat köszöntve örömét fejezte ki, hogy a városi megmérettetés szervezésében immár tizenkettedik alkalommal működik együtt az Emlékpont és a közoktatási intézmény.

A tanulók a tantervi történelmi ismereteikről a közgyűjtemény konferenciatermében kitöltött, évfolyamonként eltérő tartalmú tesztlapokon adtak számot, majd a Hódmezővásárhely 1945 és 1990 közötti történelméből összeállított feladatlapot töltötték ki diákok, az Emlékpont állandó kiállítását az intézmény történészei, Nagy Gyöngyi és Zeman Ferenc vezetésével megtekintve.

Az esemény végén a tanulók a versenyen való részvételt igazoló emléklapot vettek át, s az eredményhirdetésre április 24-én kedden 14 órakor kerül sor, ahol évfolyamonként az első hat helyezett részesül könyvjutalomban.