Hírek

A német testvérváros delegációja kereste fel az Emlékpontot

Testvérvárosi delegáció tett látogatást a hódmezővásárhelyi Emlékpontban. A közgyűjteményben a németországi testvértelepülés, Hechingen polgármesterét, Philipp Hahnt, és Wolfgang Hellert, a hechingeni német-magyar testvérvárosi bizottság elnökét az intézmény történésze, Nagy Gyöngyi kalauzolta.

– Az Emlékpont olyan intézménye Hódmezővásárhelynek, amely egy hozzánk látogató külföldi számára is érdekes – indokolta a közgyűjteményben tett látogatást a német polgármesterrel érkezett vendéglátó városvezető, Márki-Zay Péter.

– A történeti múzeumokat mindig érdekesnek találom, mindenek előtt azokat, amelyek egy ország modernkori történelmét mutatják be. A nemzetiszocializmus szörnyűségeit a kommunizmus követte, s e két nehéz időszakra emlékezés mindig megindító számomra – fogalmazott az Emlékpontban szerzett élményeiről Philipp Hahn, aki elmondta, hogy kétnapos hódmezővásárhelyi látogatásának célja a két település kapcsolatainak elmélyítése, s hogy a programok során felkeresték a nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas vásárhelyi uszoda mellett Mártélyt is.